вівторок, 02 травня 2023 10:59

Спецтема: Війна Росії проти України

В МЗС сказали, як вибори у США вплинуть на допомогу Україні

В МЗС сказали, як вибори у США вплинуть на допомогу Україні
У МЗС сказали, чи вплинуть вибори у США на допомогу Україні у війні проти РФ. Фото: pixabay.com

Після президентських виборів у Сполучених Штатах Америки, які відбудуться восени наступного року, не повинно бути кризи в українсько-американських відносинах.

США продовжать допомагати Україні, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Наша філософія полягає в тому, щоб перетворювати будь-які ризики на можливості. Гадаю, тут працює неписаний закон будь-яких виборів, будь-якої політичної системи. Чинному президенту потрібні перемоги. А тим, хто претендує на місце президента, потрібні ще більші перемоги", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США загрожує дефолт: Байден скликав лідерів Конгресу

Водночас Кулеба подякував діючому президентові США Джо Байдену за те, що він уже зробив для України, а також за те, що ще планує.

"У нас у голові свої цілі, своя політика. І ціль тут одна – перемога. Звільнення українських територій від РФ", – наголосив міністр.

Вибори президента США заплановані на 5 листопада 2024 року. Чинний лідер Сполучених Штатів Америки Джо Байден братиме участь у наступних президентських виборах 2024 року.

Колишній президент США та ймовірний кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв своїм виборцям завершити війну в Україні за 24 год. після свого обрання на другий президентський термін.

Губернатор американського штату Флорида Рон Десантіс, якого вважають ймовірним основним конкурентом Дональда Трампа на виборах президента від Республіканської партії, змінив свою позицію щодо війни в Україні. Він визнав помилкою свої висловлювання в інтервʼю каналу Fox News, коли заявив, що підтримка України не є важливою для США, а війну назвав "територіальною суперечкою".

Зараз ви читаєте новину «В МЗС сказали, як вибори у США вплинуть на допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі