вівторок, 17 квітня 2012 14:50

У МЗС кажуть, що процес екстрадиції Авакова триває

У МЗС кажуть, що процес екстрадиції Авакова триває
Авакова екстрадують? Фото: lb.ua

Після затримання Арсена Авакова на території Італії Генеральна прокуратура України на підставі документів прокуратури Харківської області звернулася до Міністерства юстиції Італійської Республіки із запитом про його видачу для притягнення до кримінальної відповідальності. Представники Міністерства юстиції Італії підтвердили, що процедура розгляду запиту про екстрадицію продовжується і може тривати до 2-х місяців.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

У ході судового слухання питання екстрадиції Авакова не розглядалося, йшлося лише про зміну або скасування обраного йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, що відображено у рішенні суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тимошенко вимагають від Авакова просити політичний притулок

Звільнення Авакова з-під варти в Італійській Республіці не припиняє процесу екстрадиції за запитом Генеральної прокуратури України, що продовжується у цій державі.

За своїм змістом екстрадиція є процедурою примусового повернення особи, встановленої або затриманої в одній державі, до іншої держави для притягнення до кримінальної відповідальності, що включає як розслідування кримінальної справи стосовно особи, так і судовий розгляд, а також - виконання вироку суду.

Нагадаємо, наразі Арсен Аваков перебуває в Італії, де він взятий під арешт строком на 40 діб.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС кажуть, що процес екстрадиції Авакова триває». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі