пʼятниця, 27 жовтня 2023 03:23

В Латвії заборонили перебування автомобілів з російською реєстрацією

В Латвії заборонили перебування автомобілів з російською реєстрацією
В Латвії заборонили автомобілі з російською реєстрацією. Фото: УНІАН

Парламент Латвії проголосував за поправки до законодавства, які передбачають заборону на перебування в країні зареєстрованих у Росії транспортних засобів.

Власник транспортного засобу, зареєстрованого в Росії, повинен буде зареєструвати транспортний засіб або вивезти його з території Латвії протягом трьох місяців від дня набрання законом чинності, пише Delfi.

Крім того, російські авто часто не відповідають вимогам технічних вимог ЄС, а використання таких транспортних засобів у дорожньому русі може поставити під загрозу безпеку дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Латвії перерахував фактори, які змусять Путіна припинити війну в Україні

Після закінчення перехідного періоду використання транспортних засобів у дорожньому русі Латвії буде дозволено, якщо людина перетинає територію Латвії транзитом.

Транспортний засіб, зареєстрований у Росії, зможе перетнути територію Латвії транзитом тільки один раз.

Закон набуде чинності 15 листопада. Відповідно, термін спливає 15 лютого 2024 року.

13 вересня Естонія, Литва й Латвія заявили, що після роз'яснень Єврокомісії щодо санкцій, заборонять в'їзд автомобілів з російськими номерами на територію своїх країн.

У разі прибуття на кордон автомобіля з російською реєстрацією у водія й пасажирів будуть два варіанти: повернутись до Росії, або ж перетнути кордон без автомобіля, який можуть конфіскувати.

Також заборонила в'їзд авто на російських номерах Фінляндія і Болгарія.

Зараз ви читаєте новину «В Латвії заборонили перебування автомобілів з російською реєстрацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі