понеділок, 12 серпня 2024 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

У Китаї прокоментували "ситуацію" у Курській області

У Китаї прокоментували "ситуацію" у Курській області
Китай прокоментував "ситуацію" у Курській області. Фото: pixabay.com

Китай уважно стежить за ситуацією в Курській області Російської Федерації.

Пекін закликає всі сторони до деескалації конфлікту, заявили в МЗС КНР.

"Китай звернув увагу на ситуацію, що склалася в Курській області. Позиція КНР в українському питанні залишається послідовною і чіткою. Китайська сторона закликає всі сторони дотримуватися трьох принципів деескалації ситуації, а саме: зона бойових дій не повинна розширюватися, не слід допускати ескалації збройного конфлікту та не допускати провокацій, які ведуть до посилення вогню будь-якою стороною", - йдеться в коментарі зовнішньополітичного відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курська геополітична аномалія

Китай продовжуватиме підтримувати контакти з міжнародною спільнотою та відігравати конструктивну роль у просуванні політичного врегулювання "української кризи". У КНР досі уникають називати російську війну проти України війною.

У коментарі китайського МЗС не вказуються подробиці ситуації в Курській області РФ і не згадується про успішну операцію сил оборони України на прикордонній території. А також неспроможність російської влади захистити власну територію.

Наступ Збройних сил України у Курській області РФ дозволив Силам оборони тимчасово перехопити ініціативу на одній ділянці фронту, продовжуючи протистояння на всій території воєнних дій.

Українська операція в Курській області змусила Кремль і російське військове командування відреагувати і перекинути сили та засоби в сектор, де українські війська розпочали атаку, повідомляють експерти Інституту вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї прокоментували "ситуацію" у Курській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі