пʼятниця, 15 березня 2024 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW проаналізували "м'яку формулу миру" Медведєва

В ISW проаналізували "м'яку формулу миру" Медведєва
Аналітики оцінили "формулу миру" Дмитра Медведєва. Фото: eastnews.ua

Заступник голови Радбезу Росії Дмитро Медведєв оприлюднив учора "м'яку формулу миру", що передбачає повну ліквідацію української держави та поглинання її Російською Федерацією.

Заяву колишнього президента РФ у новому звіті 15 березня проаналізували експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Вимоги Медведєва не є новими, а радше представляють реальні наміри Кремля щодо Києва, які не залишають місця для переговорів з іншою метою, окрім встановлення точних умов повної капітуляції України. Так звана формула миру Медведєва чітко і жорстоко висловлює те, чого російський диктатор Володимир Путін і Кремль давно вимагали в дещо помʼякшених фразах: мир для Росії означає кінець України як суверенної та незалежної держави будь-якого роду з будь-якими кордонами", - зазначають експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зробив цинічну заяву про втрати росіян в Україні

Медведєв заявив, що так звана "м'яка російська формула миру" передбачає капітуляцію України, а також "возз'єднання" її територій з РФ.

"Щоб досягти консенсусу із міжнародною спільнотою Україна має оголосити повну і беззастережну капітуляцію, провести демілітаризацію, відправити у відставку всі конституційні органи влади та негайно провести вибори до тимчасового парламенту. Країни Заходу мають визнати київський політичний режим нацистським та провести примусову денацифікацію всіх органів влади під контролем ООН", - вимагає росіянин.

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв запропонував 14 березня "м'яку російську формулу миру". Вона передбачає капітуляцію України, виплати "компенсацій" Росії, а також "возз'єднання територій України з РФ". Про це він написав у Telegram.

Зараз ви читаєте новину «В ISW проаналізували "м'яку формулу миру" Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі