неділя, 18 листопада 2012 23:24

В ЄС закликають припинити військовий наступ на сході Конго

В ЄС закликають припинити  військовий наступ на сході Конго
ФОТО: podrobnosti.ua

Верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон заявила про свою стурбованість останніми подіями в східній частині Демократичної Республіки Конго. Про це повідомляє ІНТЕРФАКС.

"Я закликаю M23 (бунтівний "Рух 23 березня" - ІФ) негайно припинити військовий наступ на місто Гома. Будь-яка підтримка M23 в порушенні режиму санкцій і ембарго на постачання зброї повинна припинитися", - йдеться в поширеній в неділю увечері в Брюсселі заяві К. Ештон.

Вона зажадала, щоб всі сторони дозволили необмежений доступ гуманітарної допомоги нужденним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль обстрілює сектор Газу — 45 жертв, 450 поранених

"Я і моя колега Крісталіна Георгієва (член Єврокомісії з гуманітарної допомоги - ІФ) дуже стурбовані гуманітарними наслідками цієї нової хвилі насильства", - зазначила глава європейської дипломатії.

Вона висловила занепокоєння про долю 70 тис. внутрішньо переміщених осіб, які почали залишати табір на північ від Гома. Європейська комісія просить гуманітарних партнерів надати їм допомогу, говориться в заяві.

К. Ештон закликала "всі зацікавлені сторони, включаючи сусідні країни, прийняти всі необхідні заходи, щоб уникнути подальшого погіршення ситуації й не допустити поширення конфлікту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАМАС випустив по Тель-Авіву ракету середньої дальності

Глава європейської дипломатії чекає обговорення на засіданні Ради ЄС із закордонних справ у понеділок питання про те, як уникнути подальшої ескалації в регіоні і просунутися по шляху пошуку довгострокового вирішення.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС закликають припинити військовий наступ на сході Конго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі