неділя, 18 листопада 2012 14:10

Ізраїль не жаліє палестинців: атакує і з повітря, і з моря
16

Ізраїльські військові готують танки біля кордону із Сектором Газа
Фото: Фото: Reuters
Ізраїльські військові готують танки біля кордону із Сектором Газа
Ізраїльські вибухотехніки забирають залишки ракети, випущеної на Ізраїль палестинцями
Ізраїльські пожежники стоять на місці падіння палестинської ракети
Ізраїльський поліцейський біжить на фоні автомобіля, що загорівся унаслідок попадання палестинської ракети

Ізраїль і далі обстрілює Сектор Газа. Крім штаб-квартири прем'єр-міністра та одного з лідерів руху ХАМАС Ісмаїла Ханії, ударів завдали по поліцейській базі та іншим об'єктам.

У суботу одна з ізраїльських ракет потрапила у телецентр, де до минулого року був розташований палестинський офіс Бі-Бі-Сі. Кілька місцевих журналістів отримали поранення.

У суботу ракети на Сектор Газа летіли не тільки з повітря, але й з моря. Ізраїль підключив до операції військові кораблі. Кількість загиблих з палестинського боку сягнула щонайменше 40 людей, половина з яких мирні мешканці.

У Вифлеємі пройшла жалобна церемонія за жертвами ізраїльського обстрілу. Учасники акції тримали свічки та фотографії загиблих мешканців Сектора Газа.

Кількість жертв з ізраїльського боку залишається незмінною. Три людини, що загинули в місті Кір'ят-Малахі на початку конфлікту, коли на житловий будинок впала ракета. Бойовики з Гази випустили щонайменше 500 ракет, кажуть ізраїльські військові. Більшість з них впала у ненаселених територіях, а решту збила система протиракетної оборони.

Ізраїльська армія розгорнула елементи протиракетної системи "Залізний купол" безпосередньо поблизу Тель-Авіва, найбільшого міста країни. Інші чотири точки ведуть бойове чергування поблизу кордону з Сектором Газа. Військові твердять, що від початку обстрілів у середу ця ізраїльська розробка перехопила 90% потенційно небезпечних ракет.

Попри кількаденний прицільний обстріл військове крило Хамасу "Бригади Ізз ад-Діна аль-Кассама" оприлюднило заяву, в якій говорить, що досі сповнене сил і має достатньо можливостей, щоб перемогти ворога.

Заяву підкріпили відеозаписами запусків ракет на ізраїльську територію, а також, якщо вірити авторам, зображеннями збитого єврейського безпілотника. Утім, у цій інформації ізраїльські військові сумніваються.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль не жаліє палестинців: атакує і з повітря, і з моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

148

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі