пʼятниця, 23 вересня 2011 11:48

В ЄС хочуть обговорити преспективи України щодо зони вільної торгівлі до кінця року

В ЄС хочуть обговорити преспективи України щодо зони вільної торгівлі до кінця року

Рада ЄС з питань зовнішніх відносин має намір обговорити перспективи створення зони вільної торгівлі України-ЄС до кінця цього року - в Брюсселі говорять про існуючі проблеми.

Засідання Ради ЄС відбудеться в Брюсселі на рівні міністрів закордонних справ країн - членів ЄС у понеділок, 26 вересня.

Зокрема, в оприлюднених документах зазначено, що в ході засідання Європейська комісія доповість про стан переговорів з Україною, після чого Рада ЄС оцінить перспективу завершення переговорів до саміту Україна-ЄС до кінця цього року.

У пояснювальній записці сказано, що Україна прагне завершити ці переговори, і "Європейська комісія сподівається зробити це до кінця року, хоча переговори не просувалися так швидко, як хотілося".

"Залишається вирішити важливі питання, зокрема, пов'язані з автомобілями, експортними митами, транспортними послугами та компенсаціями в енергетичному секторі в разі порушення поставок. Ситуація додатково ускладнюється складною політичною ситуацією в Україні", - йдеться в документі.

 


Зараз ви читаєте новину «В ЄС хочуть обговорити преспективи України щодо зони вільної торгівлі до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі