понеділок, 03 жовтня 2011 13:10

У ЦВК показали новий автоматизований реєстр виборців

У ЦВК показали новий автоматизований реєстр виборців

Сьогодні, 3 жовтня, у Центральній виборчій комісії (ЦВК) презентували введення у постійну експлуатацію автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців".

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Як зазначили під час презентації, застосовані в Реєстрі технології уможливлять обмін даними в режимі вільного часу.

Завданням Реєстру є забезпечення державного обліку громадян України, які мають правого голосу, а також укладання списків виборців для проведення виборів президента, народних депутатів та депутатів міських рад тощо.

За словами чиновників, два роки запровадження державного реєстру дозволили істотно зменшити кількість змін, внесених до списку виборців після його виготовлення. Так, якщо під час останніх виборів президента внесли 786 тис. змін, то до списку виборців, що був виготовлений під час місцевих виборів 2010 року, було внесено 145 тис. змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемога на виборах буде коштувати до 5 млн. дол. - Черненко

Згідно  з новою редакцією Закону України "Про Державний реєстр виборців", виборцю надається право на звернення до органів ведення реєстру щодо тимчасової (на період проведення виборів або референдуму) зміни місця голосування, тобто виборчої дільниці без зміни виборчої адреси.

Персональні дані в Реєстрі оновлюють щомісячно, а не щоквартально, я раніше. На сьогодні у базі даних Реєстру зібрані дані щодо понад 36 млн 790 тис. виборців.

Також відбулася  презентація створення сайту Реєстру.

"Мета подальшого вдосконалення сайту - щоб кожен виборець міг не просто ознайомитися з інформацією, розміщеною на ньому, але і щоб в зміг поставити питання щодо певної проблеми і отримати на нього відповідь. Двосторонній зв'язок між виборцями і службою розпорядника реєстру виборців дозволив би зняти багато питань, не доходячи до судових скарг на виборчу комісію чи органи ведення реєстру", - зазначив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК показали новий автоматизований реєстр виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі