неділя, 27 червня 2021 22:18

У Чорному морі стає гаряче, нова війна і вірменський урок: 5 блогів тижня

У Чорному морі стає гаряче, нова війна і вірменський урок: 5 блогів тижня
Кремля готується до блокади українського узбережжя і видавлювання НАТО з Чорного моря, вважає Михайло Гончар. Фото: Reuters

Gazeta.ua пропонує 5 найпопулярніших блогів цього тижня.

1. Індійський штам Covid-19 - невідворотне лихо, з яким зіткнеться Україна найближчим часом і до якого ми не готові. Відмінною рисою є високий ступінь заразності і швидке поширення хвороби. Лише вакцини залишаються ефективним методом протидії. А на тлі цього в Україні впали темпи вакцинації. Влада годує людей казками і розповідає, що готова, як ніколи. Піар і гучні обіцянки. Не розраховуйте сильно на державу і подбайте про себе самі. Носіть маски і дотримуйтесь соціальної дистанції. Якщо є можливість, то вакцинуйтеся. Пандемія ще не закінчилася, наголошує громадсько-політичний діяч Борислав Береза.

2. Перемога партії Нікола Пашиняна на дострокових виборах до вірменського парламенту – це дзвіночок та урок для України. Особливо для пасіонарно-патріотичного сегменту українського суспільства. Патріотична риторика і навіть безумовні військові перемоги не можуть служити виправданням за корупцію, економічний занепад та придушення свободи у власній країні. Вірмени, ідентичність для яких важить набагато більше, ніж для українців, зробили вибір на користь пораженця-демократа, а не переможця-автократа. Українським патріотам треба засвоїти вірменський урок, зазначив правник Геннадій Друзенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Европа розділилася. Можливо, це поворотний момент

3. У Чорному морі стає гаряче. Йдеться про операцію Кремля, метою якої може бути підготовка до блокади українського узбережжя та видавлювання НАТО з Чорного моря. Ставка робиться на те, що Альянс на загострення з Росією не піде. Не знаю, чи відважаться на жорсткі дії у відповідь наші партнери з Альянсу, але можливість симетрично-асиметричних дій у США, Британії та НАТО є. Достатньо вислати групу бойових кораблів в Балтійське море для раптових навчань в зоні добудови "Північного потоку-2". Зону закрити, всі шаланди, які туди нагнав Газпром, вигнати. Діяти на два фронти Путін не здатний, вважає експерт з енергетичних питань Михайло Гончар.

4. Проблем в Україні — вагон і маленький візок. Уміння правильно розставляти проблеми у міру їхньої важливості, а потім їх і вирішувати — запорука існування держави. Новий переділ кордонів і сфер впливу в регіоні в ХХІ столітті стає дуже ймовірним. Світ почав рухатися, старий світопорядок зруйнований. Встановлюватиметься новий. З новими кордонами. І новою війною, переконаний російський журналіст Аркадій Бабченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак узяв на себе роботу президента. Тому під захистом Зеленського

5. 23 червня на Донбасі була зафіксована найбільша кількість обстрілів у 2021 році. 22 рази російські підрозділи відкривали вогонь по наших позиціях. Вочевидь російські генерали розізлились, оскільки протягом семи днів вони зазнавали втрат у живій силі внаслідок необережного поводження з вогнем та мінно-вибуховими пристроями. Загалом це 13 осіб, які знову возз'єдналися з підрозділом Гіві та Мотороли. І це лише початок, повідомив ветеран Андрій Римарук.

Зараз ви читаєте новину «У Чорному морі стає гаряче, нова війна і вірменський урок: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі