На фронті ‒ найгарячіше з початку року. Російські генерали лютують

22 рази бойовики відкривали вогонь по наших позиціях

У порівнянні з іншими місяцями червень був досить спокійним на фронті, але не цієї доби, коли була зафіксована найбільша кількість обстрілів у 2021 році.

22 рази російські підрозділи відкривали вогонь по наших позиціях. Все почалось ще зранку, коли перші міни полетіли по околицях Торецька й Авдіївки. По обіді географія застосування забороненого озброєння виросла в рази, а в напрямку населеного пункту Старогнатівка почала працювати ствольна артилерія. Втрат з нашого боку та серед цивільного населення не має.

Втрат з нашого боку та серед цивільного населення не має

Можу виділити дві причини такої активності російських угрупувань.

Протягом двох тижнів під контролем новоприбулих офіцерів з РФ, активно проводилися навчання. Наші розвідники фіксували прольоти БПЛА типу "Орлан", які перелітали з одного полігону на інший на окупованій території та вчилися коригувати артилерію. Своєю чергою, артилеристи відточували свою майстерність.

Протягом тижня ті ж самі БПЛА активно намагались перетинати лінію розмежування та проводити розвідку над нашими позиціями. Вочевидь російські генерали розізлились, оскільки протягом семи днів вони зазнавали втрат у живій силі внаслідок необережного поводження з вогнем та мінно-вибуховими пристроями. Загалом це 13 осіб, які знову возз'єдналися з підрозділом Гіві та Мотороли.

13 осіб знову возз'єдналися з підрозділом Гіві та Мотороли

І це лише початок. В соціальних мережах бойовики активно обговорюють події останніх днів, мовляв, "поступают приказы, будем валить артой". Але настрій їм псують повідомлення з фронту. Погані новини для них і приємні для нас, але про це згодом.

І це все завдяки нашим хлопцям і вашій допомозі.

А саме технічним засобам розвідки, які ми активно поставляємо на фронт. Не зупиняємось на досягнутому. Допоможіть нам робити нашу армію сильнішою і рятувати життя.

Андрій Римарук для фонду "Повернись живим". Допомогти волонтерам можна тут.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі