пʼятниця, 27 січня 2023 17:17

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білому домі виступили з позитивною заявою про танки Leopard

У Білому домі виступили з позитивною заявою про танки Leopard
Танки Leopard надійдуть в Україну швидше, ніж Abrams. Фото: eastnews.ua

Постачання американських танків Abrams потребуватиме кілька місяців. Але танки німецького виробництва Leopard надійдуть швидше.

Адміністрація президента США Джо Байдена "не збирається гаяти час" на навчання та зміцнення ланцюжків постачання. Представник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі сказав про це в інтерв'ю CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, яку модифікацію танків Abrams США нададуть Україні

Кірбі не сказав, чи варто Україні чекати на танки до кінця 2023 року.

"Я не хочу говорити надто конкретно, тому що ми все ще розробляємо плани, але це триватиме багато місяців", – вказав Кірбі.

Уряд Польщі готовий передати Україні 60 танків PT-91. Це ‒ модернізована версія Т-72. Варшава може також надати 14 танків Leopard 2. Про це в інтерв'ю канадському телеканалу CTV News розповів прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Офіційний Париж поки що не готовий передавати Україні основні бойові танки французької армії Leclerc - питання щодо їхньої передачі все ще вивчається. При цьому Франція розглядає інші можливості посилити військову допомогу Україні, зокрема, передати українським військам додаткові засоби протиповітряної оборони, заявила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі виступили з позитивною заявою про танки Leopard». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі