середа, 14 січня 2015 14:39

В Астані від Путіна хочуть компромісів - МЗС

В Астані від Путіна хочуть компромісів - МЗС
ria.ru

Проведення запланованих переговорів лідерів країн "нормандської четвірки" в Астані залежить від позиції російського президента Володимира Путіна та його готовності почати виконувати Мінські домовленості.

Таку точку зору в ефірі "Радіо Свобода" висловив посол з особливих доручень МЗС Дмитро Кулеба.

"Все залежить зараз від конкретної людини, від позиції Володимира Путіна і його готовності йти на компроміси", - сказав Кулеба.

У цьому зв'язку дипломат наголосив, що Україна виконує Мінські домовленості. "Нам потрібна готовність Росії", - зауважив він.

Нагадаємо, переговори в Астані з вирішення ситуації на Донбасі у "нормандському форматі" на рівні президентів Франції, Росії, України та канцлера ФРН було перенесено з 15 січня на декілька тижнів. У ході підготовки цих переговорів сторони не змогли дійти згоди у питаннях, які б могли забезпечити суттєвий прогрес у вирішенні питання Донбасу.

Очікується, що цього тижня тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі проведе чергове засідання, щоб надати підгрунтя для продовження підготовки зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки". Планується, що глави МЗС згаданих країн продовжать переговори наступного тижня, якщо переговорам контактної групи вдасться просунутися.

Зараз ви читаєте новину «В Астані від Путіна хочуть компромісів - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі