четвер, 13 червня 2013 16:48

Узаконення суржика назвали спланованою акцією

Узаконення суржика назвали спланованою акцією
Володимир Бондаренко. Фото: glavcom.ua

Депутат від "Батьківщини" Володимир Бондаренко вважає пропозицію "регіонала" Олега Царьова зробити суржик державною мовою глузуванням та знущанням. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Царьов розраховує на другу медаль від Володимира Путіна. Одну він уже отримав разом із Сергієм Ківаловим та Вадимом Колесніченком. Офіційно йшлося ніби-то про пушкінську тематику. Але зрозуміло, що це такі специфічні кадри у Верховній Раді, які ненавидять Україну та все українське, в тому числі і мову. В країні та поза її межами є сили, які свідомо руйнують державу. Цьому процесу допомагає українська влада. Хоча насправді мала протидіяти йому. Але у нас немає патріотичної влади, тому йде такий розгул. Хоча в історії були навіть гірші часи. Тому згодом ніхто не буде топтатися по мові корінного народу, як це робиться зараз", - пояснив нардеп.

Політик вважає появу такої ідеї спеціально спланованою акцією в пресі. "Аби це зрозуміти, достатньо увімкнути Перший національний, яким поки керують люди не українського походження. Я нічого проти них особисто не маю. Але нехай Арфуш говорить своєю мовою у себе вдома. А я в своїй країні хочу говорити і чути мову своїх батьків", - зазначив Бондаренко.

"В Україні є українська мова. До речі, вона набагато багатша, аніж російська, щоб не казали. А суржик — це сміття, яке виникає в результаті необізнаності, тупості, обмеження інтелекту та нездатності освоїти будь-яку іншу мову, окрім тієї, на якій звик спілкуватися на сходняках. Якщо Царьову дати десять українських слів та один день, аби над ними попрацювати, він на наступний день не зможе їх виговорити. Українська мова по Конституції є державною. Тому такі вивороти Царьова тут ні до чого", - наголосив він.

Депутат сподівається, що "нормальні люди" із Партії регіонів не підтримають таку пропозицію.

Зараз ви читаєте новину «Узаконення суржика назвали спланованою акцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі