середа, 27 листопада 2013 13:13

Умови асоциації з ЄС повинні відповідати інтересам українців - Балицький

Умови асоциації з ЄС повинні відповідати інтересам українців - Балицький

В інтерв'ю українським телеканалам Президент України Віктор Янукович чітко наголосив, що Україна продовжуватиме курс на євроінтеграцію, водночас умови підписання Угоди про асоціацію з ЄС мають відповідати інтересам українського народу. Адже в основі ухвалення будь-яких державних рішень, зокрема у зовнішній політиці, мають бути національні інтереси України. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Євген Балицький.

Президент звернув увагу на те, що Україна визначилася щодо підписання Угоди з ЄС, але водночас усе, що стосується умов, є принциповим питанням і повинно відбуватися в інтересах українського народу.

"Президент наголосив, що необхідно робити все, щоб Україна ставала економічно міцною і конкурентоспроможною. Він звернув увагу на те, що  як тільки ми вийдемо на рівень, який відповідатиме нашим інтересам, ми будемо вести мову про підписання Угоди", - зауважив народний депутат.

"Глава держави також акцентував увагу на тому, що переговори, які вела Україна з ЄС у торгово-економічних питаннях та питаннях енергетики, були спрямовані на те, щоб підійти до підписання угоди "у хорошій формі". Президент вважає, що Україна, повинна мати достатній економічний ресурс для імплементації угоди", - наголосив політик.

"У жодному разі жодна із країн – чи то на Сході, чи то на Заході – не має тиснути на нас чи шантажувати нас, і найголовнішими є інтереси нашої країни й нашого населення. Тож Президент України робить усе для досягнення найвигідніших для нас умов у підписанні Угоди про асоціацію", - резюмував Євген Балицький.

 

Зараз ви читаєте новину «Умови асоциації з ЄС повинні відповідати інтересам українців - Балицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі