четвер, 13 березня 2008 15:48

Ющенко задоволений газовими домовленостями, але "є деякі нюанси"

Президента України Віктора Ющенка насторожує поява ціни у 321 долар за тисячу кубометрів газу у домовленостях між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром".

Про це він сказав сьогодні журналістам у Брюсселі.

Ющенко в цілому висловив задоволення змістом домовленостей, досягнутих під час переговорів у Москві. Він наголосив, що ці домовленості відповідають раніше досягнутим домовленостям на рівні президентів України і РФ. "Але є декілька нюансів, які необхідно сприйняти і зрозуміти", - сказав Президент, додавши, що це стосується появи нової ціни у 321 долар.

Він заявив, що цієї суми не було у його домовленостях з Президентом РФ Володимиром Путіним.

Ющенко зауважив, що переговорна команда пояснює це заміщенням, а також тим, що ця ціна не фігуруватиме у подальших українсько-російських відносинах. "Мене це насторожує, бо це є прецедент", - заявив Ющенко, додавши, що у цьому питанні буде дуже важливою думка правників і експертів.

Крім того, Президент назвав важливим напрямком переговорного процесу з Росією перспективу подальших відносин. Зокрема, за його словами, це стосується нещодавньої заяви про намір підвищити ціну середньо- та центральноазійського газу у 2009 році.

"Ці дві позиції потребують окремої уваги уряду і переговорної групи, яка сьогодні веде нормальний, здоровий діалог у Росії", - сказав Ющенко.

"Нам потрібно розрахуватись і вийти з цього надуманого газового протистояння", - сказав Ющенко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко задоволений газовими домовленостями, але "є деякі нюанси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі