вівторок, 29 вересня 2009 11:37

Ющенко вважає, що ціна ОПЗ занижена

Ющенко вважає, що ціна ОПЗ занижена

Президент Віктор Ющенко вважає заниженою стартову ціну Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область), встановлену Фондом державного майна в конкурсі з продажу підприємства.

Про це сказала прес-секретар Президента Ірина Ванникова на брифінгу.

"Нинішня заявлена ціна в 4 млрд. гривень не витримує критики, адже рік тому за підприємство пропонували більше 2 млрд. доларів", - сказала вона.

Ванникова відзначила, що Кабінет Міністрів намагається провести приватизацію ОПЗ якнайшвидше для того, щоб закрити діру в держбюджеті.

Нагадаємо, в липні ФДМ оголосив конкурс з продажу 99,567% акцій ОПЗ; стартова ціна пакету акцій складає 4 млрд. гривень.

17 вересня Президент Віктор Ющенко призупинив приватизацію ОПЗ, крім того, Окружний адмінсуд Києва цього ж дня на забезпечення позову великого виробника міндобрив черкаського "Азоту" також призупинив продаж підприємства.

21 вересня "Азот" відкликав свій позов.

22 вересня Окружний адміністративний суд Києва призупинив конкурс з продажу ОПЗ за позовом "Дніпроазоту".

Проте ФДМ конкурс не відмінив.

Ющенко раніше заявив, що вважає незаконним призначений на 29 вересня конкурс, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко у свою чергу упевнена в успішному проведенні конкурсу.

ФДМ допустив до участі в конкурсі з продажу 99,567% акцій ОПЗ компанії "Азот-Сервіс (Росія) ", "Нортіма" і "Фрунзе-Флору".

proUA
Зараз ви читаєте новину «Ющенко вважає, що ціна ОПЗ занижена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі