четвер, 17 вересня 2009 18:41

Ющенко дійшов до Конституційного Суду з Одеським припортовим

Ющенко дійшов до Конституційного Суду з Одеським припортовим
Сьогодні до Конституційного Суду України надійшло подання Президента України Віктора Ющенка щодо розпорядження Кабінету міністрів про приватизацію Одеського припортового заводу в 2009 році.

Про це повідомили у прес-службі КС.

Зокрема, Президент просить КС розглянути питання щодо конституційності розпорядження Кабміну від 3 грудня 2008 року N 1517-р "Про затвердження переліків господарських товариств і холдингових компаній, державні пакети акцій (частки) яких підлягають продажу, державних підприємств, холдингових компаній і відкритих акціонерних товариств, що підлягають підготовці до продажу в 2009 році" в частині визначення таким, що підлягає продажу в 2009 році, державного пакета акцій відкритого акціонерного товариства "Одеський припортовий завод".

Згідно з Регламентом Конституційного Суду України, конституційне подання передано на вивчення в Секретаріат Суду.

17 вересня Президент своїм указом призупинив дію положень постанови Кабінету міністрів України від 3 грудня 2008 р. N 1517-р, якими передбачено проведення приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод".

Разом з тим прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що приватизація ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) відбудеться у встановлені терміни – 29 вересня 2009 року – незважаючи на Указ Президента.

Одеський припортовий завод (м. Южне, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко дійшов до Конституційного Суду з Одеським припортовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі