вівторок, 29 вересня 2009 11:20

За Одеський припортовий боротимуться три компанії

За Одеський припортовий боротимуться три компанії

У Києві проходить конкурс з продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

До участі в конкурсі за принципом аукціону допущено ТОВ "Азот-Сервіс (Росія) ", ТОВ "Нортіма" і ТОВ "Фрунзе-Флора" (обидва - Україна).

Конкурс з продажу ОПЗ Фонд держмайна оголосив 15 липня цього року.

Президент України Віктор Ющенко своїм указом 17 вересня зупинив рішення уряду про приватизацію в 2009 році ОПЗ, проте Конституційний суд відмовив у відкритті виробництва у справі.

Окрім того Окружний адміністративний суд Києва 22 вересня прийняв визначення про припинення проведення конкурсу з продажу 99,567% акцій заводу за позовом "Дніпроазота". Цим визначенням суд також тимчасово заборонив допускати до участі в конкурсі російське ТОВ "Азот-Сервіс" -- "дочку" пов"язаного з "Газпромом" "СИБУР Холдингу".

В той же час прем"єр Юлія Тимошенко заявила про продовження приватизації цього підприємства і намір провести конкурс у встановлені терміни, а Фонд держмайна спростував наявність підстав для зупинення конкурсу.

Спочатку заявки на придбання ОПЗ в Антимонопольний комітет України подали 13 компаній, назви яких не розголошувалися. Проте після конфлікту, який виник, заявки Фонду на участь в конкурсі подали тільки три компанії: ТОВ "Азот-Сервіс", ТОВ "Нортіма" і ТОВ "Фрунзе-Флора" (обидва - Україна). За інформацією джерела в уряді. Всіх трьох учасників допущено до конкурсу.

ТОВ "Азот-Сервіс" є "дочкою" російського ВАТ "СИБУР Холдинг", який об"єднує 34 російських підприємства. Найбільшими акціонерами "СИБУР Холдинг" є ВАТ "Газпромбанк" -- 70% "мінус" 1 акція і НПФ "Газфонд" -- 25% "плюс" 1 акція.

ТОВ "Нортіма" в минулому році під час чергової спроби ФДМУ продати ОПЗ представляла інтереси відомого українського бізнесмена Ігоря Коломойського, про що він сам і повідомив. Коломойський є співвласником "Дніпроазоту".

Право на контроль "Фрунзе-Флора" недавно отримала холдингова компанія групи "Енергетичний стандарт" EnergyStandardFundLtd. (Кіпр) ще одного відомого бізнесмена - Костянтина Григорішина. Це підприємство було створене в 2005 році серед низки ТОВ, утворених на базі непрофільних активів ВАТ "Сумське машинобудівне НВО ім. Фрунзе", що також входить до групи "Енергетичний стандарт", пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «За Одеський припортовий боротимуться три компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі