понеділок, 28 вересня 2009 16:17

Семенюк підозрює, що ОПЗ віддадуть росіянам

Семенюк підозрює, що ОПЗ віддадуть росіянам
Колишній керівник Фонду держмайна 52-річна Валентина Семенюк- Самсоненко припускає, що Одеський припортовий завод можуть продати росіянам. Про це вона сказала у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Ця приватизація робиться заради одного - продати Одеський припортовий завод в угоду підтримки на президентських виборах прем"єрки Тимошенко. Якщо не буде виконано рішення і приватизація буде зроблена в обхід рішення суду і указу президента, то тут буде не тільки повторення "Криворіжсталі", але й кримінальна відповідальність за те, що прем"єр дала доручення проводити приватизацію. А це - перевищення повноважень, стаття 365 Кримінального кодексу. Я не знаю, з ким там Тимошенко домовилася, але мені здається, що це робиться на догоду російським компаніям. Якщо не буде виконано рішення суду, то це вже більше буде робота правоохоронних органів.

Не ясно, що буде далі з хімічною галуззю і працівниками ОПЗ, бо, по-перше, умови конкурсу на 5 років, по-друге, можуть створити дочірню компанію і будуть використовувати тільки перевалку. А ви потім ходіть, судіться роками і робіть, що хочете".

Семенюк сказала, що вона не проти приватизації, бо казну треба наповняти.

"Але ж продавайте підприємства, які лежать, які потребують інвестицій. В нас багато таких хімічних заводів. Наприклад, чому не продають Костянтинівський хімічний завод? Він майже банкрот. У чому ж справа? А продають прибутковий, бо треба когось задовольнити, бо там чиїсь інтереси. Спочатку треба прийняти закон, виробити певні правила, в нас приватизація йде по поняттях, по писульках Тимошенко", - пояснила екс-глава ФДМУ.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк підозрює, що ОПЗ віддадуть росіянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі