понеділок, 26 жовтня 2009 15:41

Ющенку вручили жменю землі і попросили залишитися

Ющенку вручили жменю землі і попросили залишитися

Президент України Віктор Ющенко виступає за демократичний шлях розвитку нашої держави, оскільки йому не байдужа доля України.

Про це глава держави заявив сьогодні, перебуваючи в рідному селі Хоружівка Недригайлівського району Сумської області.

"Тільки демократичний шлях – одна з умов майбутнього розвитку України. Альтернативи цьому немає", - наголосив Президент України, виступаючи перед земляками біля храму Святого Андрія Первозванного.

Ющенко заявив про необхідність духовної згуртованості нації та відродження історичної пам"яті. При цьому він також підкреслив, що останні 4 роки пройшли для країни "не марно". Серед досягнень глава держави назвав і розвиток свободи слова та свободи вибору. Зокрема, Ющенко сказав, що в Україні створена система виборів, яка "дозволяє зробити вибір без фальсифікацій і тиску".

"Все залежить від виборців, якою буде Україна - завтрашньою чи вчорашньою", - сказав Президент, звертаючись до земляків.

У свою чергу громада Хоружівки попросила Ющенка залишитися якнайдовше лідером нації, який єдиний захищає національні інтереси.

За старими українськими традиціями, Президентові України разом із благословенням односельчан вручили як символ сили хліб з печі та жменю землі з рідного села.

Сьогодні ж у Хоружівці відбувся молебень, під час якого Ющенко отримав благословення Єпископа Сумського і Охтирського УПЦКП Мефодія на участь у президентській кампанії. Владика подарував також главі держави ікону Божої Матері.

Ющенко із членами родини та супроводжуючими особами відвідав також могили своїх батьків – Андрія Андрійовича та Варвари Тимофіївни Ющенків на місцевому цвинтарі.

До Хоружівки Ющенко прилетів на вертольоті, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенку вручили жменю землі і попросили залишитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі