неділя, 26 квітня 2009 12:04

Ющенко: Україна прийняла на себе удар катастрофи, якої ще не знав світ

Ющенко: Україна прийняла на себе удар катастрофи, якої ще не знав світ
Президент України Віктор Ющенко вважає, що Україна у сучасних складних умовах має виробити новітні економічні й правові механізми державної політики для забезпечення ефективної підтримки постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян, перш за все дітей та інвалідів.

Як ідеться у зверненні Ющенка у зв"язку з 23-ю річницею Чорнобильської трагедії "саме Україна прийняла на себе головний удар техногенної катастрофи, якої ще не знав світ. Українці були в перших лавах тих, хто ціною власного життя й здоров`я врятував Європу від смертельної загрози".

"Сьогодні ми з глибоким сумом згадуємо героїв, які стали на шляху ядерної стихії, пожертвувавши собою заради нас і наших дітей. Вічна їм і світла пам"ять.

Сьогодні з вдячністю вшановуємо всіх, хто в різні роки брав участь у ліквідації аварії, хто нині самовіддано працює в зоні відчуження, виконуючи унікальну, складну й небезпечну роботу.

Чорнобильська катастрофа стала національною трагедією, чиї наслідки відчуваємо й досі. Вона породила соціально-економічні проблеми, які з роками трансформуються, але не зникають. Вирішити їх можна лише комплексно, об"єднавши зусилля влади, науки, громадських організацій "чорнобильців" та всього суспільства, залучивши допомогу міжнародної спільноти", зазначає Президент.

Ющенко висловив побажання, щоб День пам"яті Чорнобиля став днем національної єдності й солідарності, днем взаємної любові й милосердя, передає прес-служба Президента.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: Україна прийняла на себе удар катастрофи, якої ще не знав світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі