пʼятниця, 06 лютого 2009 14:05

Ющенко планує особисто зустріти екіпаж "Фаїни"

Ющенко планує особисто зустріти екіпаж "Фаїни"
Президент Віктор Ющенко планує особисто зустріти на Батьківщині українських членів екіпажу судна "Фаїни", яке визволили із полону сомалійських піратів.

Про це повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова.

"За результатами сьогоднішньої оперативної доповіді спеціальних служб президент отримав інформацію, яка дозволяє сподіватися, що моряків можна буде зустріти за декілька днів в Україні", - зазначила прес-секретар.

"Президент дав розпорядження забезпечити транспортування моряків додому і планує зустріти моряків особисто", - додала Ванникова.

Прес-секретар нагадала, що президент взяв на себе повну відповідальність за звільнення та доставку до України екіпажу цього судна.

За останньою інформацією, "Фаїну" закріплено на буксир для подальшого транспортування до порту призначення. Є домовленість, що "Фаїну" супроводжуватимуть кораблі ВМС США до прибуття в порт Момбаса.

Для забезпечення безпеки судна та екіпажу на борту "Фаїни" перебуває група спецназу ВМС США.

У п"ятницю зранку представники ВМС США та члени екіпажу здійснили обстеження судна і вантажу. За їх висновками, вантаж не пошкоджений та відповідає наявній документації.

Проведено медичний огляд членів екіпажу. За даними американського лікаря, стан здоров"я моряків задовільний. Всі вони отримали можливість зв"язатися з рідними та близькими. Настрій в екіпажу гарний. На борт завезено продукти харчування, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко планує особисто зустріти екіпаж "Фаїни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі