середа, 01 листопада 2006 15:45

Ющенко не залишить російський флот після 2017 року

Автор: www.president.gov.ua
 

Президент Віктор Ющенко заявив про неможливість продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України після 2017 року.

- Є дві реальності, якими треба керуватися. Конституція не передбачає розміщення на території України іноземних баз. Крапка, - наголосив він.

Другою реальністю він назвав існування угоди, яка передбачає тимчасове знаходження ЧФ Росії в Україні до 2017 року.

- І Україна, яка взяла на себе зобов"язання у цьому сенсі, повинна їх виконувати, щоб ні у кого не виникав сумнів відносно ревізії будь-яких речей, які роблять відносини з цього приводу несумісними з добросусідськими, - сказав Ющенко.

Водночас він наголосив, що "навколо знаходження ЧФ Росії в Україні є речі, які треба узгодити в рамках підкомітету комісії Путін –Ющенко".

- Треба щоб ми розуміли, що всі навігаційні об"єкти по периметру півострова Крим не передані Україні. Україна несе відповідальність за безпеку в акваторії Чорного моря, яка відноситься до територіальних вод України. Але без навігації це зробити неможливо, - наголосив він, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не залишить російський флот після 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі