понеділок, 07 грудня 2009 08:47

Ющенко і Янукович "вдарили" по Тимошенко разом

Ющенко і Янукович "вдарили" по Тимошенко разом

Президент Віктор Ющенко називає принизливою політику уряду щодо української армії. Про це президент заявив у неділю під час телевізійного ефіру на Житомирській обласній держтелерадіокомпанії.

"Політика щодо української армії, яку проводить уряд, я змушений це підкреслити, бо бюджет армії, як і бюджет країни, перебуває у керуванні однієї людини...- це принизлива політика, політика капітуляції, а не дбання про оборону країни", - заявив президент.

За його словами, зараз з 300 мільярдів бюджету на оборонну галузь виділяється 8 мільярдів гривень.

"Дати гідне фінансування армії - це не є технічною проблемою. Достатньо коштів для такої політики, за умови, якщо є розуміння пріоритетності цієї сфери", - переконаний Ющенко.

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович також вважає антидержавною політику уряду щодо Збройних Сил.

"Якщо послухати військовослужбовців, вони скажуть, що це не реформа а знищення армії. Таке відношення до Збройних Сил, яке є з боку уряду, це відношення неприпустиме для патріотів, якими вони себе вважають і називають", - сказав він в ефірі телеканалу ICTV

Коментуючи припущення про те, що на фінансування армії не вистачає коштів, Янукович зазначив:

"А звідки вони будуть, якщо немає взагалі програми, плану, як управляти реальними фінансами, щоб отримати якийсь оптимальний результат".

"Ми не бачимо системи, вона не працює. Є вибірковий підхід практично по всім напрямкам, кому підвищити зарплату, кому підвищити пенсії", - сказав лідер "регіоналів".

Сама прем"єрка Юлія Тимошенко вкотре пообіцяла перевести армію на професійну основу.

"Справжній порядок (у армії) буде наведений швидко і жорстко. Ми зразу переведемо армію на професійну основу, знімемо блокаду щодо відміни строкової служби", - заявила Тимошенко в ефірі телеканалу Інтер.

Вона також пообіцяла провести повну модернізації армії.

Нагадаємо, що під час передвиборчої кампанії 2007 року Тимошенко обіцяла, що обов"язковий призов юнаків до армії буде скасований 1 січня 2008.

За матеріалами: Українська правда, УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Янукович "вдарили" по Тимошенко разом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі