середа, 25 грудня 2019 03:11

Уряд ще раз екстрено обговорив газові домовленості з Росією

Уряд ще раз екстрено обговорив газові домовленості з Росією
Уряд провів екстрене засідання через газові переговори з РФ. Фото: Рубрика

Кабінет міністрів у вівторок ввечері провів екстрене засідання щодо газових переговорів з Росією.

"Формат засідання повністю закритий – ДСК (для службового користування)", повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram.

Засідання тривало близько години.

Інших подробиць депутат на повідомив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія й Україна погодили газову угоду

20 грудня представники Єврокомісії, України та РФ досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій.

За підсумками переговорів у Мінську Росія та Україна підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну й врегулювання взаємних вимог.

Вони передбачають підписання контракту на 5 років з можливістю пролонгації ще на 10 років, мінімальний обсяг 65 млрд кубометрів газу в перший рік і по 40 млрд кубометрів - у наступні 4 роки, відкликання майбутніх судових позовів "Нафтогазу" і "Газпрому", згоду "Газпрому" виплатити Україні грошима до Нового року більше 2,9 млрд доларів згідно рішення Стокгольмського арбітражу.

Також "Нафтогаз" відкличе позов проти російського "Газпрому" на 12,25 мільярдів доларів

Зараз ви читаєте новину «Уряд ще раз екстрено обговорив газові домовленості з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі