четвер, 07 квітня 2022 11:31

Україну після війни відновлюватимуть за планом U-24 - Шмигаль

Україну після війни відновлюватимуть за планом U-24 - Шмигаль
Шмигаль розповів, як відновлюватимуть Україну після війни. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Україна після завершення війни з Росією відновлюватиметься в три етапи. План відновлення дістав назву U-24.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю "ВВС News Україна".

"Ми вже оголосили цей план оновлення України. Буде відповідний фонд відновлення, яке відбуватиметься в три стадії. Перша вже триває, коли ми відновлюємо зруйновані об'єкти тимчасово, оперативно й швидко", - зазначив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія завдає ударів країнам, які очікують на наше зерно - Шмигаль

Другий етап - це швидке відновлення після завершення бойових дій. Це відновлення постачання води та електрики на зруйнованих територіях. Третій етап - повноцінне оновлення українських міст, інфраструктури та країни загалом.

"Цей етап буде найвитратнішим, найтривалішим, але ми хочемо реалізувати його швидко. Це має бути паралельно з політичними процесами входження України до Європейського союзу, як нещодавно було написано у Версальській декларації", - підкреслив Шмигаль.

Додав, що перспектива членства України в ЄС підтримує внутрішнє очікування якнайшвидшого завершення війни.

Оцінювання збитків, завданих воєнною агресією Росії, вже почалася. На 1 квітня прямі збитки України становлять щонайменше $68 млрд, опосередковані - $600 млрд, заявила міністерка реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Збитки оцінюватимуть у 15 категоріях.

Зараз ви читаєте новину «Україну після війни відновлюватимуть за планом U-24 - Шмигаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі