вівторок, 05 березня 2019 12:30

Українській промисловості необхідна масштабна модернізація - Тарута

Українській промисловості необхідна масштабна модернізація - Тарута
Кандидат в президенти України Сергій Тарута і Федерація роботодавців України підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво. Фото: РБК-Україна

4 березня кандидат в президенти України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута і Федерація роботодавців України на спільній зустрічі визначили шляхи виведення економіки України з кризи і погодили напрямки взаємодії для цього.

На зустрічі обговорювалася складна економічна ситуація в країні та необхідність проведення масштабної модернізації вітчизняної промисловості для економічного відродження України.

"Тільки стрімке зростання економіки України з темпом не менше 10% щорічно здатне зупинити масову трудову міграцію населення і вирішити багато інших соціально-економічних проблем в країні", - зазначив на зустрічі кандидат в президенти Сергій Тарута.

Держава при цьому має вибудувати зважену промислову політику і підтримувати вітчизняні підприємства, переконаний Сергій Тарута. "Потрібно захищати українського виробника. Потрібно робити так, щоб дати йому можливість отримувати великі і дешеві кредити, і здійснювати модернізацію виробництва. Щоб в результаті вітчизняні підприємства були конкурентоспроможними як на українському, так і на зовнішніх ринках", - вважає політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт дослідив "феномен Тарути"

За підсумками зустрічі було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво між кандидатом в президенти від партії "Основа" та ФРУ.

У спільному Меморандумі зазначається, зокрема, що сторони домовилися про об'єднання зусиль для припинення масового відтоку робочої сили з країни, підвищення темпів зростання економіки не нижче 7% в рік, нарощування капітальних інвестицій в економіку не менше 25% щорічно, надання підприємствам реального сектора економіки доступу до дешевих кредитних ресурсів з поетапним істотним зниженням облікової ставки НБУ та інші антикризові заходи.

У програмі кандидата в президенти України Сергія Тарути "Національна ідея для України: мир, достаток, повага" центральне місце займає стратегія прискореного економічного зростання - як єдиний шлях виходу з кризи і підвищення добробуту громадян країни.

Зараз ви читаєте новину «Українській промисловості необхідна масштабна модернізація - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі