четвер, 31 січня 2013 02:28

Українська опозиція розшифрувала поганий сигнал Євросуду з прав людини

Українська опозиція розшифрувала поганий сигнал Євросуду з прав людини
Фото: tvi.ua

Народний депутат від фракції "Батьківщини" Павло Петренко вважає, що Європейський суд з прав людини надіслав Україні дуже поганий сигнал щодо дотримання прав і свобод у нашій державі.

Про це Петренко заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"На початку цього року був "чорний день" для української кримінальної системи, коли Європейський суд з прав людини виніс 216 негативних для України рішень. І там були встановлені факти порушення законодавства, катувань", - нагадав опозиціонер.

За його словами, найбільш яскравим прикладом був факт групового катування ув'язнених у виправній установі.

"І те, що після того судді Європейського суду заявили, що близько 95% рішень не виконуються – це дуже поганий сигнал", – наголосив Петренко.

За словами політика, українська карна система порушує права не тільки "видних в'язнів", а й багатьох пересічних українців.

"Те, що відбувається з Юрієм Луценком – це яскравий приклад використання примусової карної машини проти однієї особи, але це стосується мільйонів українців. Ми про це теж мусимо пам'ятати", – зазначив депутат.

Зараз ви читаєте новину «Українська опозиція розшифрувала поганий сигнал Євросуду з прав людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі