четвер, 24 лютого 2011 20:45

Україні вистачить і маленької армії - Азаров

Україні вистачить і маленької армії - Азаров

Україна хоче створити нечисленну, але ефективну армію за стандартами НАТО.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном у Києві.

"Нам підходять ваші стандарти добре оснащеної, невеликої за чисельністю, мобільної, технологічної, сучасної армії, і ми готові упроваджувати їх у себе", - сказав Азаров.

При цьому він наголосив, що Україна виконує всі свої зобов'язання в контексті співпраці з НАТО, хоча після кризи перебуває в складному фінансово-економічному стані.

"Ми в непростому фінансово-економічному стані. Проте ми всі свої оборонні видатки фінансуємо на 100%. Ми повністю виконуємо всі свої зобов'язання і виходимо з того, щоб максимально гармонізувати і наповнити реальними результатами нашу співпрацю", - сказав Азаров.

У свою чергу експерти зазначають, що стан Збройних сил катастрофічний, українська армія на даному етапі не готова вирішувати завдання захисту України від внутрішніх та зовнішніх загроз.

Основною причиною такого жахливого стану українського війська експерти називають політику керівництва України, за винятком хіба що Президента В.Ющенка. За словами директора Агентства стратегічних досліджень Дмитра Панька, політика діючого уряду може призвести до того, що невдовзі в країні не буде армії як такої.

Зараз ви читаєте новину «Україні вистачить і маленької армії - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі