середа, 02 червня 2010 03:15

Збройні сили очолив агітатор Януковича

У понеділок президент Віктор Янукович призначив начальником Генштабу — Головнокомандувачем Збройними силами генерал-лейтенанта 55-річного Григорія Педченка. Його попередник Іван Свида подав у відставку 29 травня.

— Призначення Педченка — безглуздя, — каже генерал-лейтенант 65-річний Олександр Скіпальський. — Людина п"ять років не служила у Збройних силах. Він уже забув усе. А дали посаду, бо займає угодовські позиції до Партії регіонів. Останні роки задовольняє всі їхні потреби. Це суто партійне призначення.

До призначення Григорій Педченко з 31 березня 2010 року працював першим заступником міністра оборони Михайла Єжеля.

Педченко 1979 року закінчив Московське вище загальновійськове командне училище. Потім Національну академію оборони України. За президентства Леоніда Кучми два роки був командувачем Південного оперативного командування. Тодішній міністр оборони Гриценко усунув його від обов"язків у березні 2005-го. Звинуватив у багатомільйонних збитках, лобіюванні інтересів приватних структур. Створив комісію з розслідування порушень. Педченка звільнили у запас. За рік він став агітатором у виборчому штабі Януковича в Одеській області. На сайті Одеської облради значиться як депутат від "Регіонів".

Зараз ви читаєте новину «Збройні сили очолив агітатор Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі