неділя, 17 квітня 2022 20:10

Україна заповнила опитувальник для вступу в ЄС - ОП

Україна заповнила опитувальник для вступу в ЄС - ОП
Рішення про надання Україні статусу країни-кандидата має прийнятися на засіданні Європейської ради у червні. Фото: pixabay

Україна повністю заповнила опитувальник для вступу до Європейського Союзу.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в ефірі телемарафону.

"Як президент і обіцяв Урсулі фон дер Ляєн, коли вона відвідувала 8 квітня Україну, що впродовж тижня Україна заповнить опитувальник, який вона привезла. Минув тиждень і документ з української сторони заповнений", - сказав він.

Тепер ЄС має підготувати відповідну рекомендацію. Без неї до ЄС Україна не зможе вступити.

"Тому далі буде м'яч на стороні Європейської комісії. Вона готуватиме відповідну рекомендацію щодо того, чи виконує Україна копенгагенські критерії членства. Без такої рекомендації ніхто нас до ЄС не візьме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузії та Молдові передадуть опитувальник для отримання статусу кандидата в ЄС

Ми очікуємо, що на основі цієї інформації така рекомендація буде позитивна, а далі м'яч на стороні держав-членів ЄС", - додав Жовква.

Рішення про надання Україні статусу країни-кандидата мають ухвалити на засіданні Європейської ради в червні.

"А далі одразу мають розпочатися переговори про вступ України до ЄС. І коли ми такі переговори проведемо, можна буде вже говорити про повноцінне членство України в ЄС", - сказав він.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн особисто передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Заповнення документа є необхідним кроком для вступу в Євросоюз. Церемонію провели після переговорів із Зеленським у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Україна заповнила опитувальник для вступу в ЄС - ОП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі