середа, 21 грудня 2022 04:06

Україна отримає новий пакет військової допомоги зі США: подробиці від Associated Press

Україна отримає новий пакет військової допомоги зі США: подробиці від Associated Press
США хочуть передати Україні ракетну батарею Patriot. Фото: CNN

Сполучені Штати виділять Україні 1,8 мільярда доларів військової допомоги.

Новий масштабний пакет вперше включатиме ракетну батарею Patriot і високоточні керовані бомби для їхніх винищувачів, повідомили офіційні особи США. Про це пише Associated Press.

Представники США описали подробиці допомоги на умовах анонімності, оскільки про неї ще не повідомлялося.

Пакет, про який буде оголошено в середу, включатиме близько одного мільярда доларів зброї зі запасів Пентагону та ще 800 мільйонів доларів через ініціативу сприяння безпеці України, яка фінансує зброю, боєприпаси, навчання та іншу допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден назвав умову, за якої США передадуть Україні системи Patriot

За словами офіційних осіб, наполегливі прохання українських лідерів і руйнування цивільної інфраструктури країни, включаючи втрату електроенергії та тепла взимку, зрештою подолали застереження США щодо постачання Patriot.

"Керівники Білого дому та Пентагону постійно заявляли, що забезпечення України додатковою протиповітряною обороною є пріоритетом. Офіційні особи сказали, що з наближенням зими та посиленням російського бомбардування цивільної інфраструктури це питання стало більш пріоритетним", - йдеться в повідомленні.

Patriot буде найсучаснішою зенітно-ракетною системою, яку Захід надасть Україні для відбиття російських повітряних атак. Час оголошення військової допомоги - коли Зеленський здійснює свою першу поїздку з України з початку війни - посилає сильний сигнал про те, що США продовжують підтримувати Україну, поки війна затягується.

До пакету також буде включено кількість комплектів боєприпасів Joint Direct Attack Munitions або JDAM.

Комплекти будуть використовуватися для модифікації масивних бомб шляхом додавання хвостового оперення та точних навігаційних систем, щоб замість простого скидання з винищувача на ціль їх можна було випустити та направити до цілі.

Винищувачі та бомбардувальники США використовують JDAM, і Пентагон працює над їх модифікацією, щоб вони могли використовуватися Україною.

США поки що не дають Україні американські винищувачі. Пояснюють, що інша зброя підійде краще, посилаючись на значні потреби в обслуговуванні та навчанні пілотів цих військових літаків.

Пакет допомоги також включатиме не розголошену кількість ракет для високомобільної артилерійської ракетної системи, тисячі артилерійських і мінометних снарядів, вантажівок і протирадіаційних ракет класу "повітря-земля" HARM.

Російські терористи луплять по енергетичні інфраструктурі України. Використовують ракети та іранські дрони.

Уранці 16 грудня російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона. Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав союзників посилити військову допомогу після ракетних ударів.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає новий пакет військової допомоги зі США: подробиці від Associated Press». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі