вівторок, 12 січня 2021 17:10

Україна матиме велику підтримку США. Зеленському треба цим скористатися

Україна матиме велику підтримку США. Зеленському треба цим скористатися
Президент Зеленський має вести проактивну політику, каже Віктор Чумак. Фото: president.gov.ua

Американські санкції проти низки осіб, зокрема нардепа зі "Слуги народу" Олександра Дубінського, не позначаться на підтримці України з боку США. Про це Gazeta.ua сказав правник Віктор Чумак.

"Американці застерігають не втручатися в американську політику. Ці санкції в принципі політичні, але США близькі до того, щоб перейти до економічних щодо осіб, які пов'язані з корупцією.

США добре знають, куди і яким чином рухаються всі долари. Розуміють, як відмиваються кошти, куди вони переходять. Але без рухів, зокрема, української правоохоронної системи американці трохи зв'язані по руках і ногах.

Економічні санкції - це й заборона американським компаніям мати відносини з конкретними особами, замороження рахунків, нерухомості. Хоча не думаю, що в цих людей є багато нерухомості в США.

Дубінський - блогер на американській платформі YouTube. Це теж може бути заморожено. Трампу взагалі заморозили акаунт.

Дубінський не остання людина. Ще є Юрій Луценко, який з Джуліані розглядали різні документи щодо "Бурісми", - каже Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На відміну від нашої влади, США не соромляться називати росагентуру в Україні - ветеран

"Ба більше, санкції підписані Помпео (державний секретар США. - Gazeta.ua). Це означає, що вони захищатимуть свою державу, довіру до інституцій. У них є формула: програв вибори - вітаєш опонента, який став президентом, підтримуватимеш його. Цю формулу спробував зламати Трамп, не вдалося".

Україна знову повертається до того, що матиме велику підтримку США, говорить Чумак.

"Серед демократів і республіканців є багато людей, які підтримують Україну. Не користуватися цим було би нерозумно. Питання - як Україна побудує свою політику. Вона має бути проактивна. Чогось чекати - це помилка. Треба політику щодо США ставити на 1-й номер і їхати туди, розмовляти. Готувати візити, зустрічі. Нам потрібна ця підтримка - і в фінансовому, і у військовому плані.

Зеленський має давати завдання новому послу будувати зустрічі міжпарламентських, міжурядових делегацій, президентські зустрічі, зустрічі з бізнесом", - каже Віктор Чумак.

У минулий понеділок США запровадили індивідуальні санкції, зокрема проти Олександра Дубінського. Сполучені Штати заявили про "частину пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу, що стосується Андрія Деркача".

Торік Посольство США заявило, що нардеп Деркач є російським агентом.

Зараз ви читаєте новину «Україна матиме велику підтримку США. Зеленському треба цим скористатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі