вівторок, 12 січня 2021 15:21

На відміну від нашої влади, США не соромляться називати росагентуру в Україні - ветеран

На відміну від нашої влади, США не соромляться називати росагентуру в Україні - ветеран
Для президента Зеленського це сигнал уважно подивитись на своє оточення, каже Євген Дикий.

Керівництву України слід чекати від нової влади у США жорсткої антиросійської та антикорупційної позиції. Про це Gazeta.ua сказав колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий.

"США серйозно починають боротися з російською агентурою всюди, де вона шкодить їхнім інтересам. На відміну від нашої влади, вони не соромляться прямим текстом називати таку агентуру в Україні.

Цього разу назвали конкретну групу - мережу Деркача. Певно, на цьому не закінчиться, тільки початок історії", - каже Дикий.

"Санкції запроваджені ще за Трампа. Найімовірніше, після інавгурації Байдена боротьба США проти росагентури значно посилиться. В Україні це перша ластівка, але потенційний список достатньо великий", - зауважив ветеран російсько-української війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що означають американські санкції

"Дубінський - член команди Коломойського, а не Зеленського. Координує пов'язаних з олігархом депутатів у фракції "Слуга народу". Поки що санкції - серйозний дзвіночок Ігорю Валерійовичу і пов'язаним із ним особам. Проти нього в США порушують кримінальні справи про відмивання грошей. Це сигнал, що працювати на Коломойського стає небезпечно. Якщо працюєш на нього, то за якийсь час тобі лишиться тікати кудись до Ростова, бо в жодну нормальну країну ти будеш нев'їзний. А якщо десь серйозно щось порушив, то до України за якийсь час може прийти і запит на екстрадицію.

Для Зеленського це сигнал уважно подивитись на оточення. І прикинути, хто завтра може стати проблемою в українсько-американських стосунках. Президенту треба діяти на випередження".

"Україні слід чекати від нового керівництва США жорсткої антиросійської та антикорупційної позиції", - каже Євген Дикий.

У минулий понеділок США запровадили індивідуальні санкції, зокрема проти Олександра Дубінського. США заявили про "частину пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу, що стосується Андрія Деркача".

Торік Посольство США заявило, що нардеп Деркач є російським агентом.

Зараз ви читаєте новину «На відміну від нашої влади, США не соромляться називати росагентуру в Україні - ветеран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі