четвер, 17 жовтня 2024 19:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Україну візьмуть в НАТО, якщо Київ відмовиться від захоплених Росією територій

Україну візьмуть в НАТО, якщо Київ відмовиться від захоплених Росією територій
Україну візьмуть в НАТО, якщо Київ відмовиться від захоплених Росією територій. Фото: armyinform.com.ua

Україні можуть запропонувати членство в НАТО за умови, що Київ відмовиться від захоплених Росією територій та більше на них не претендуватиме.

Це питання обговорюється в міжнародному політикумі. Американські політики питають українських представників, чи стане запрошення України до НАТО стимулом для початку переговорів із Росією, повідомляє оглядач ZN.UA Володимир Кравченко.

Адміністрація Джо Байдена чинить сильний тиск на Банкову, щоб представники української влади першими вийшли та публічно заявили, що готові до переговорів з Росією та до територіальних поступок, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський презентував лідерам ЄС план перемоги

Зазначається, що у Києві цього робити не збираються.

Україні потрібне і членство в НАТО, і гарантії безпеки, і чітко зафіксована лінія розмежування, а Україна не визнає окуповані території російськими, наголосили на Банковій.

"Не ясно, чому у Вашингтоні та інших столицях країн-членів Альянсу думають, що Кремль також погодиться на таку схему - членство в НАТО в обмін на території - оскільки Володимир Путін насамперед орієнтований на продовження війни та досягнення своїх цілей", - зауважив Кравченко.

Під час розмови з Дональдом Трампом Володимир Зеленський зауважив, або в України буде ядерна зброя, або вона повинна мати якийсь Альянс.

"Або в України буде ядерна зброя - і тоді це для нас захист. Або ми повинні мати якийсь альянс. Окрім НАТО, на сьогодні ми не знаємо дієвих альянсів", - додав президент.

Країни НАТО сьогодні не воюють, тому Україна й обирає НАТО, а не ядерну зброю, підкреслив лідер держави.

Зараз ви читаєте новину «Україну візьмуть в НАТО, якщо Київ відмовиться від захоплених Росією територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі