четвер, 17 жовтня 2024 22:47

Орбан злякався плану перемоги України і закликав Євросоюз розпочати переговори з РФ

Орбан злякався плану перемоги України і закликав Євросоюз розпочати переговори з РФ
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан знову захотів переговорів з РФ. Фото: ВВС

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан злякався плану перемоги України, який представив президент Володимир Зеленський.

Він закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца і президента Франції Емманюеля Макрона якнайшвидше почати переговори з росіянами від імені всього Євросоюзу, написав Орбан в Facebook.

"Те, що він окреслив учора в українському парламенті, більш ніж лякає. Я один із тих, хто закликає Європейський Союз змінити свою поточну стратегію", - написав Орбан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо партнери не підтримають план перемоги, то це стане привілеєм для Росії та великою помилкою - Зеленський

Він закликав Євросоюз домагатися припинення вогню в Україні та перемовин, щоби знайти вихід із війни.

"ЄС вступив у цю війну з погано організованою, погано виконаною стратегією, побудованою на підставі неякісних розрахунків", - зазначив Орбан.

Президент України Володимир Зеленський 17 жовтня представив план перемоги головам держав та урядів усіх країн-членів Європейського Союзу.

"У плані є і зброя, і запрошення до НАТО, і економічне посилення, яке дасть визначеність, що в Україні будуть інвестиції, та що її ресурси будуть захищені і не діставатимуться Росії або їх союзникам", - заявив Зеленський.

Він також зауважив, що запрошення до НАТО, а також пакет стримування, пакет далекобійної зброї - Україна може все це мати превентивно.

Зараз ви читаєте новину «Орбан злякався плану перемоги України і закликав Євросоюз розпочати переговори з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі