середа, 18 вересня 2024 04:25

Українські виробники дронів тепер можуть брати участь в тендерах Коаліції дронів - Міноборони

Українські виробники дронів тепер можуть брати участь в тендерах Коаліції дронів - Міноборони
Українські компанії тепер можуть брати участь в тендерах на продаж дронів. Фото: Укрінформ

Українські виробники безпілотних технологій уперше зможуть узяти участь у тендерах, які організовує Коаліція дронів.

Для участі в тендері виробникам необхідно зареєструватися на сайті Міністерства оборони Великої Британії та подати заявки. Пропозиції щодо FPV-дронів приймаються до 14 жовтня, а для дронів-перехоплювачів - до 11 листопада, повідомила пресслужба відомства.

"Серія тендерів передбачає два лоти: на виробництво вдосконалених FPV-дронів і дронів-перехоплювачів. До участі в цих тендерах уперше запрошуються українські компанії, що є важливим кроком для підтримки вітчизняного виробництва", - наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія надасть Україні найбільшу партію дронів

Компанії, які переможуть у тендерах, отримають замовлення на виробництво дронів для подальшого тестування та оцінки. У разі успішних результатів тестування планується масштабне замовлення FPV-дронів від компаній-переможців.

"Мета цієї коаліції - забезпечити промислове виробництво FPV-дронів, щоб створити технологічну перевагу над ворогом на довгострокову перспективу", - зазначила заступниця міністра оборони України з цифровізації Катерина Черногоренко.

Важливо не тільки масштабувати виробництво на Заході, а й підтримати українські компанії, здатні виробляти таку техніку, зазначила вона.

Коаліція дронів була створена в лютому 2024 року під час 19-ї зустрічі у форматі Рамштайн.

Ініціатива запропонована Латвією і координується разом із Великою Британією. До складу Коаліції входять 16 країн-партнерів, які вже постачають Україні дрони.

На акумульовані кошти в розмірі 50 мільйонів євро планується закупівля ще 20-30 тисяч дронів.

Зараз ви читаєте новину «Українські виробники дронів тепер можуть брати участь в тендерах Коаліції дронів - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі