пʼятниця, 25 жовтня 2024 01:26

"Українці - гідні підтримки" - у Норвегії розповіли чому допомагають

"Українці - гідні підтримки" - у Норвегії розповіли чому допомагають
Яка нижня межа підтримки Норвегії.Фото: Freepik

Якщо Росія доведе, що силою можна досягти свого, жодна країна Європи не буде почувати себе у безпеці.

Про це заявив заступник спікера парламенту Норвегії Свен Харберг у виступі на Третьому парламентському саміті Кримської платформи, повідомляє Укрінформ.

Додав, рішення Норвегії збільшити допомогу для України на 5 млрд норвезьких крон – це нижня, а не верхня межа, уряд країни продовжить оцінювати потребу в її подальшому збільшенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвегія запровадила обмеження на прийом біженців із України

"Українці продовжують доводити, що вони гідні нашої підтримки. Війна триває довгий час, але вона так само стосується майбутнього демократії та свободи, як і в лютому 2022 року. Ось чому Норвегія запропонувала закони, які посилять підтримку України до 2030 року. Збільшення на 5 млрд крон допомоги – це нижня, а не верхня межа. Ми будемо продовжувати оцінювати, чи потрібно її ще збільшувати", - сказав Харберг.

Крім того, він підтвердив, що рішення збільшити допомогу для України також відповідає національним інтересам Норвегії.

Найближчим часом Україна отримає від Норвегії шість багатоцільових винищувачів F-16.

Міністр оборони України Рустем Умєров під час Ради Україна-НАТО провів двосторонні переговори з міністром оборони Норвегії Бйорном Арільдом Грамом.

Зараз ви читаєте новину «"Українці - гідні підтримки" - у Норвегії розповіли чому допомагають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі