четвер, 24 жовтня 2024 23:38

Про мирні переговори і війська КНДР - що наговорив Путін на саміті диктаторів

Про мирні переговори і війська КНДР - що наговорив Путін на саміті диктаторів
"Знімки - річ серйозна" - Путін на БРІКС робив заяви про Україну

Виходити з реалій на землі вирішив російський диктатор Володимир Путін і саме про такі можливі умови мирного врегулювання заговорив.

Такий бачить варіант припинення агресії проти України він розглядає, заявив на пресконференції за підсумками саміту БРІКС у Казані.

"Ми готові розглядати будь-які варіанти мирних домовленостей, виходячи з реалій, які складаються на землі. І не готові ні на що інше", - сказав він.

При цьому Путін стверджує, що через Туреччину отримував пропозиції про переговори з Україною і дав згоду на них. Але наступного ж дня президент України Володимир Зеленський, нібито, відмовився від таких переговорів. Путін не сказав, коли саме отримував таку пропозицію, але зауважив, що це сталося "нещодавно" і згадав Нью-Йорк, ймовірно, мав на увазі вересневу Генасамблею ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що Байден може зробити для України після виборів: оглядач The Washington Post пояснив

Також прокоментував повідомлення про присутність на російській території солдатів із Північної Кореї для ймовірної участі у війні проти України, повідомляє Радіо Свобода.

Кореспондент NBC News із посиланням на супутникові знімки запитав Путіна про цілі військовослужбовців із КНДР у Росії.

"Знімки – річ серйозна. Якщо є знімки, значить вони щось відображають", – сказав Путін.

Додав про те, що з Північною Кореєю вони ратифікували договір. У договорі є стаття про взаємну військову допомогу.

"Ми ніколи не сумнівалися, що північнокорейське керівництво ставиться до наших домовленостей серйозно. Але що і як ми будемо робити, це вже наша справа в рамках цієї статті", – зазначив.

Перехід економічного альянсу БРІКС на геополітичні рейки засвідчив розгортання глобальної дискусії про альтернативний світопорядок. Чи вдалося Путіну його проштовхнути і де в ньому місце України, розбиралася Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Про мирні переговори і війська КНДР - що наговорив Путін на саміті диктаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі