четвер, 18 липня 2024 17:55

Україна підписала безпекову угоду з 25-ю країною

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Республікою Словенія.

Документ лідери держав підписали у Вудстоку у Великій Британії.

Автор: president.gov.ua
  Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб під час підписання двосторонньої угоди
Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб під час підписання двосторонньої угоди

"Словенія вже надала Україні 13 пакетів військової допомоги (з урахуванням 2024 року) і має намір зберегти такий рівень підтримки впродовж усього десятирічного строку дії угоди. Республіка Словенія також зобов'язується задовольняти нагальні потреби України для зміцнення безпекових можливостей", - повідомив сайт президента.

Словенія сприятиме нашій державі у навчанні у межах Місії ЄС із військової допомоги Україні (EUMAM).

Країни співпрацюватимуть у пошуку джерел фінансування для допомоги у впровадженні проєктів української оборонної промисловості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія схвалила виділення Україні майже €4,2 млрд

Окремі блоки документа стосуються невійськової підтримки. Словенія додатково виділить п'ять мільйонів євро на гуманітарну допомогу, економічне відновлення і гуманітарну програму "Зерно з України".

В угоді також йдеться про поглиблення співпраці у сферах інформаційної та кібербезпеки, боротьби з оргзлочинністю, розвідки та контррозвідки, а також гуманітарного розмінування.

У документі чітко закріплена всебічна підтримка з боку Словенії майбутнього членства України у Європейському Союзі і НАТО.

Україна підписала вже 25 двосторонніх безпекових угод: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією, Норвегією, Японією, США, ЄС, Естонією, Литвою, Польщею, Люксембургом, Румунією, Чехією і Словенією.

Зараз ви читаєте новину «Україна підписала безпекову угоду з 25-ю країною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі