пʼятниця, 01 вересня 2023 00:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Ухилянтів, які виїхали за кордон, будуть екстрадувати до України – Арахамія

Ухилянтів, які виїхали за кордон, будуть екстрадувати до України – Арахамія
Давид Арахамія розповів про екстрадицію ухилянтів. Фото: Фокус

Українці, які давали хабаря і підробляли документи для ухилення від мобілізації, будуть нести відповідальність згідно з законами.

Ухилянтів, які встигли виїхати за кордон, будуть силоміць повертати в Україну, розповів народний депутат Давид Арахамія в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім порад, як поводитись при врученні повістки

"Згідно з чинним Кримінально-процесуальним кодексом у нас зараз дуже посилився напрямок міжнародно-правової допомоги.Тож в будь-якій фактично (окрім Росії, можливо) країні світу наші правоохоронні органи можуть прийти і зробити запити на екстрадицію таких людей, і привезти їх до України, щоб вони несли відповідну відповідальність", – підсумував нардеп.

Якщо хтось корумпував посадову особу, то згідно з українським законодавством відповідальність несуть обидві сторони, зазначив Арахамія.

Українці витратили десятки мільйонів доларів на підкуп відповідних посадових осіб для ухилення від призову до армії.

Порушень системи військово-лікарських комісій було виявлено дуже багато, розповів Арахамія.

Минулого вівторка оперативники, слідчі і прокурори провели понад 200 одночасних обшуків у медико-соціальних експертних і військово-лікарських комісіях, територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Ті посадовці, які займається корупцією у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, понесуть відповідальність, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Ухилянтів, які виїхали за кордон, будуть екстрадувати до України – Арахамія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі