субота, 19 листопада 2011 14:43

Угоду про асоціацію у грудні не парафують?

Угоду про асоціацію у грудні не парафують?

На грудневому саміті Україна-ЄС Угоду про асоціацію, скоріше за все, парафовано не буде. Про це пише в суботу "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на свої джерела.

Як стверджує видання, скоріше за все, саміт відбудеться 19 грудня, як і заплановано.

"З парафуванням Угоди про асоціацію справи йдуть менш оптимістично. Хоча профільний комітет Європарламенту і затвердив позавчора проект рекомендацій ЄП для Ради ЄС і Єврокомісії, в якому закликає якомога швидше завершити всі процедури, пов'язані з цією угодою, і парафувати документ до кінця року, на саміті, за інформацією видання, це навряд чи станеться", - йдеться в матеріалі.

"Джерела і з української, і з європейської сторін неофіційно говорять приблизно одне й те саме: парафування на саміті не виключене, але малоймовірне", - пише видання.

Більш ймовірно, що документ буде парафований не на саміті, а в більш скромній обстановці, щоб уникнути помпи та участі перших осіб, зазначає автор.

"Ще одна причина, що змушує європейську сторону думати про відстрочку парафування, — це зникнення чи не останнього важеля з і без того ефемерного арсеналу інструментів впливу на українську владу", - йдеться в матеріалі.

Відзначається, що після парафування угоди необхідно мінімум півроку для підготовки документа до підписання (перекладу всіма мовами країн ЄС, внутрішньодержавних процедур тощо).

Раніше повідомлялося, Європейська комісія говорить про готовність взяти до уваги рекомендації Європарламенту по переговорах про Угоду про асоціацію Україна-ЄС, як тільки вони будуть офіційно передані, і сподівається, що в Україні будуть створені необхідні політичні умови для парафування документу.

Зараз ви читаєте новину «Угоду про асоціацію у грудні не парафують?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі