вівторок, 17 грудня 2013 21:18

Угоди між Україною і РФ не відповідають сподіванням "євромайданівців" - Білий дім

Угоди між Україною і РФ не відповідають сподіванням "євромайданівців" - Білий дім
Володимир Путін та Віктор Янукович Фото: lenta-ua.net

Угоди, досягнуті між лідерами України та Росії, не відповідають сподіванням і вимогам учасників акцій протесту в центрі Києва. Так вважають у Білому домі.

"Ніяка угода між Україною і Росією не врахує занепокоєнь тих, хто протестує в Україні", - заявив у вівторок на брифінгу представник Білого дому Джей Карні.

За його словами, "Білий дім продовжить вивчати деталі цих угод".

Раніше у вівторок президент РФ Володимир Путін, зокрема, повідомив, що Росія розмістить в цінних паперах українського уряду частину своїх резервів з Фонду національного добробуту (ФНБ) обсягом $15 млрд.

Крім того, "Газпром" і "Нафтогаз України" підписали доповнення до "Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2009-2019 рік" від 19 січня 2009 року. Як заявив на прес-конференції за підсумками підписання Путін, підписаний документ дозволяє "Газпрому" поставляти газ на Україну за ціною $268,5 за тис. кубометрів при тому, що зараз вона становить $400.

Зараз ви читаєте новину «Угоди між Україною і РФ не відповідають сподіванням "євромайданівців" - Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі