четвер, 10 червня 2021 12:31

УЄФА не сподобалося "Героям слава" на футболках України

УЄФА не сподобалося "Героям слава" на футболках України
Таке рішення УЄФА ухвалила після запиту з боку Російського футбольного союзу.

Спілка європейських футбольних асоціацій вимагає, щоб Україна прибрала з форми для чемпіонату Європи напис "Героям слава". Про це повідомила французька інформаційна агенція AFP.

"УЄФА вимагає, щоб Україна внесла зміни до форми EURO2020, щоб прибрати "політичне" гасло, яке спричинило протести з боку Росії", - пише AFP у Twitter.

Таке рішення УЄФА ухвалила після запиту з боку Російської футбольної спілки, повідомляє Championat.com.

В УЄФА повідомили, що карта України на формі не порушує правил організації, оскільки ООН визнає кордони держави, нанесені на форму. Напис "Слава Україні!" також залишиться на екіпіровці. Гасло "Героям слава!" необхідно прибрати з форми, оскільки в поєднанні з першим висловом воно, на думку УЄФА, нібито, несе політичний підтекст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна впевнено перемогла Кіпр в останньому матчі перед Євро

Україна не дозволить ображати національні символи, заявляв міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, говорячи про форму національної збірної з футболу.

6 червня президент Української асоціації футболу Андрій Павелко опублікував фото нової форми національної збірної з написом "Слава Україні!" і мапою держави.

"Це найцінніший для всіх нас обрис нашої країни. Соборної та неподільної батьківщини з Кримом, Донецьком, Луганськом, Києвом, моїм рідним Дніпром, Львовом, Одесою й усіма містами й селами, де головною мелодією з дитинства є мелодія національного гімну. Де на "Слава Україні!" відповідають гаслом "Героям слава!", яке тепер також буде на формі й надихатиме наших футболістів на нові перемоги", - заявив Павелко.

Форма українських футболістів спричинила обурення в чиновників і депутатів країни-агресора Росії.

Євро-2020/21 відбудеться впродовж 11 червня - 11 липня. Збірна України зіграє проти Нідерландів, Австрії та Північної Македонії.

Сьогодні команда Андрія Шевченка проведе контрольний поєдинок із Кіпром. Початок гри о 19:00.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА не сподобалося "Героям слава" на футболках України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі