четвер, 07 березня 2013 11:40

Убивство Щербаня було політичним, у нього ніколи не було проблем із ЄЕСУ - Кужель

Убивство Щербаня було політичним, у нього ніколи не було проблем із ЄЕСУ - Кужель
За словами Кужель, у 1996 році Щербань не міг виїхати в Америку через сина Руслана, якому не давали візу. Фото: analitica.kiev.ua

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Олександра Кужель розповіла на суді, що за кілька днів до вбивства Євген Щербань збирався виїхати у США.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Окрім того, нардеп розповіла, що була дуже близько знайома зі Щербанем.

"Щербань відрізнявся від інших. Він був енергійним та з відчуттям гумору. Він ніколи нікого не ламав через коліно, хоча був лідером. У 1996 році він приголомшив усіх, сказавши, що "мені треба ненадовго зникнути, мене хочуть убити. Я не часто їжджу в США", - зауважила вона.

Кужель розповіла, що після цього знову бачила Щербаня, який розповів, що не може виїхати в Америку через сина Руслана, якому не дають візу.

"Він сказав, що зараз цим займається, але буквально через кілька днів ми дізналися, що його вже немає", - додала депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДПСУ займається або піар-кампанією, або дискредитацією Тимошенко - Плахотнюк на суді

Вона переконана, що вбивство мало суто політичний характер, а не економічний. Зокрема вона розповіла, що в Євгена Щербаня були досить тісні стосунки з Володимиром Щербанем. Однак В. Щербаню не сподобалося те, що Є. Щербань "попросив підтримати на посаду голови фракції Євгена Марчука, а потім ще сказав, що збирається вести Марчука у президенти, і після цього Щербаня вбили".

"Ми на фракції зробили висновки, що це вбивство було політичним. У нас навіть не було підозри щодо економічної складової, оскільки у цьому в Щербаня проблем не було. Тим паче, у нього ніколи не було проблем із ЄЕСУ", - розповіла Кужель.

Вона додала: "Женя тоді вперше публічно вліз у велику політику. Крім того, ми були переконані, що таке вбивство ніхто не міг організувати, крім спецслужб".

Опозиціонерка розповіла, що під час похорон Щербаня складалося враження, що правоохоронці всіляко намагаються завадити процесії. Крім того, тоді ходила інформація, що це не останнє вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Щербаня було політичним, у нього ніколи не було проблем із ЄЕСУ - Кужель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі