пʼятниця, 20 жовтня 2023 14:57

У Зеленського висловились про стосунки Путіна з Китаєм

У Зеленського висловились про стосунки Путіна з Китаєм
Китай не зацікавлений у вибудові стратегічних стосунків з Росією. Фото: РосЗМІ

Приїзд президента Росії Володимира Путіна до Китаю є фікцією.

Пекін не будуватиме з Москвою стратегічні стосунки, сказав радник Офіса президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "24 каналу".

"Ні, Китай набагато більший, ніж Росія. Росія - це Еритрея для Китаю. Ніхто не будуватиме партнерські відносини з Еритреєю за рівнем економіки або військових спроможностей тощо", - наголосив він.

Те, що відбувається у відносинах РФ та Китаю радник назвав "лебединою піснею" Путіна в Україні.

"Якби росіяни були трошки розумніші, хоч це й дивно звучить, та продовжували продавати своє "бійтесь нас", то їх дійсно боялися б, вважали б великими. Вони б сиділи в G8 тощо", - зазначив Подоляк.

Він сам до цього візиту ставиться спокійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сі Цзіньпін запропонував Путіну ініціативу щодо створення "альтернативної моделі розвитку для світу"

"Навпаки, я побачив людину, яка боїться всього та очевидно перебуває в панічному стані й говорить дивні речі про якісь "чаєпітія", - вказав радник.

Подоляк вважає, що Путін у Китай більше не буде їздити.

"Може поїде в країни, де "менші" президенти, які можуть сказати, що Путін "великий". Але в серйозні відрядження Путін не їздитиме", - додав він.

Радник вважає, що Путін не отримав нічого з того, що хотів.

"Він не матиме публічної підтримки та залишиться в ізоляції, яка поступово збільшуватиметься. Для цього треба тільки один крок, який має зробити Україна. Нам тяжко, але ми маємо це зробити - суттєва тактична поразка Росії на якомусь з напрямків по лінії фронту", - підсумував Подоляк.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Україна нібито вже замислюється про переговори з РФ.

Заявив, що це "трансформація в правильному напрямку", але цього недостатньо, адже "треба скасувати декрет, який забороняє переговори". Про це президент країни-агресорки сказав на пресконференції за підсумками візиту до Китаю.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського висловились про стосунки Путіна з Китаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі