пʼятниця, 16 вересня 2022 13:04

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського відреагували на сотні могил біля Ізюма

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк повідомив, що на місці масових поховань людей у деокупованому Ізюмі на Харківщині розташовані 450 могил.

Це лише одне з масових поховань, виявлених біля Ізюма. Про це Подоляк написав у Тwitter 16 вересня.

"450 могил... На окупованих територіях місяцями панували шалений жах, насильство, тортури та масові вбивства. Хтось іще хоче "заморожування війни" замість відправлення танків? Ми не маємо права залишити людей наодинці зі злом", – наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія залишила спустошені села: Зеленський показав нові фото вільної Харківщини

В Ізюмі розпочалися процесуальні дії щодо знайдених там масових поховань людей, повідомив напередодні президент Володимир Зеленський.

"Необхідні процесуальні дії там уже розпочалися. Більше інформації – чіткої, перевіреної – має бути завтра", – сказав Зеленський.

Автор: "Радіо Свобода"
  У лісі біля Ізюма після звільнення міста від російських окупантів виявили понад 400 могил.
У лісі біля Ізюма після звільнення міста від російських окупантів виявили понад 400 могил.

Ізюм загарбники заблокували на початку березня. З 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста й авіаудари, вся інфраструктура міста знищена. З 2 квітня місто було повністю захоплене.

Допоміг окупантам увійти до Ізюма депутат від вже забороненої партії ОПЗЖ Анатолій Фомичевський. Він показав ворогу "незахищену дорогу" в місто.

11 вересня офіцер 95-ї бригади Збройних сил України Юрій Кочевенко опублікував відео із центра Ізюма, де перебували українські бійці. Цим засвідчив звільнення міста.

Під час окупації в Ізюмі загинули щонайменше 1 тис. мирних людей. Росіяни в Ізюмі складали "чорні списки" українців.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відреагували на сотні могил біля Ізюма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі