середа, 11 грудня 2013 15:10

У Вінниці штурмували приміщення обласної міліції

У Вінниці штурмували приміщення обласної міліції
Фото: vinnitsa.info

10 грудня близько шостої вечора вінницькі майданівці штурмували приміщення обласного управління міліції. До мітингувальників вийшов генерал Віктор Русин. Після години переговорів, всі розійшлися.

"До обласної міліції прийшла молодь партії "Батьківщина", - розповідає голова громадського об'єднання "Молодь Вінниччини" Артем Михайлов, 20 років. - Вони просили через обласне керівництво міліції передати від вінничан недовіру Міністру внутрішніх справ Захарченку".

Вранці 11 грудня на Євромайдані у Вінниці стоїть з десяток людей. З пустої сцени на площі лунають пісні українських виконавців. Партійні активісти розкладають свої палатки.

"Те, що вчора пішли на штурм обласної міліції - невиправдано, - каже 54-річний Михайло Бардин, громадський активіст. - Наша міліція з нами. Нам не забороняють мітингувати, роздавати листівки. Ніхто нікого не жене. Вчорашня акція була як символ, щоб наші правоохоронці передали київським, що так діяти не можна, щоб наші звернення почули. Ніяких захоплень будівель у Вінниці не буде".

Люди, які чекають транспорту, підходять до наметів, беруть листівки. Стоять хвилин десять та розходяться.

"А навіщо нам у Європу, наше місцеве керівництво вже давно там. Про людей ніхто не думає, - викрикує жінка біля намету громадського об'єднання "Самопоміч". - Наш губернатор зажрався, навіть до людей не виходить. А мера Гройсмана взагалі повісити треба".

До жінок підходить чоловік у потертій шкіряній куртці. Рукавиць не має, тому по черзі дмухає на руки. Представляється Олегом Ганджою.

"Що ви знаєте, мене биком обзивали за то, шо українською розмовляю, коли при владі в місті були всі військові. Самі майори та полковники, - каже 45-річний Олег. - Вийшов на пенсію, і у владу. То що, вони мали дбати про Вінницю? Це зараз нам добре живеться. А буде ще краще, як у Європу підемо. Я роботи не маю. У мене дружина чорнобилець і дитина- інвалід. З завтрашнього дня на Майдані у Києві буду. Сьогодні виїжджаю електричкою".

Зі слів громадських активістів, щоденно на мітинги із Вінниці до Києва їдуть по 10-15 людей. Найчастіше їх відправляють автомобілями або мікроавтобусами. Перебування одного вінничанина у Києві обходиться у 90 гривень на добу. Загалом, від початку мітингів активісти витратили понад 20 тисяч гривень власних коштів.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці штурмували приміщення обласної міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі