пʼятниця, 22 січня 2010 15:15

У Тігіпка великі шанси стати мером Києва - політолог

У Тігіпка великі шанси стати мером Києва - політолог

Сергій Тігіпко, який отрима у першому турі президентських виборів більше 13% голосів, має великі шанси стати київським міським головою, вважає політолог, президент Аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов.

"Це тріумфальне повернення Тігіпка у політику... Не виключено, що він претендуватиме на посаду мера Києва... і у нього є дуже великі шанси на перемогу", - сказав він.

За словами політолога, Тігіпку необхідно зосередитися на закріпленні електорального ядра, структурувати свою партію і направити свої сили на позачергові парламентські вибори.

У свою чергу, професор політології, директор Школи політичної аналітики при НАУКМА Олексій Гарань підкреслив, що перемога Тігіпка була забезпечена "протестним електоратом", оскільки кандидат позиціонував себе як опозиція і до влади, і до самої опозиції.

Разом з тим, на думку політолога, "ядерний електорат Тігіпка поки не великий і великі відсотки ще не є показником якості".

Політолог, директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв підкреслив: "Поки що Тігіпко - це успішний банкір".

"Тігіпко і Яценюк отримали симпатичний результат, багато в чому ситуативний", - сказав політолог, зазначивши, що якщо ці політики розпоряджатимуться голосами своїх виборців, то вони зроблять помилку.

Єрмолаєв також здивований заявою Тимошенко про можливість прем"єрства Тігіпка у разі її перемоги на президентських виборах.

"Політики відкрили торги... Мені це здається дурдомом. Не може кандидат в президенти пропонувати посаду. Коли з ним (Тігіпком) торгуються як з банкіром - це дуже серйозний сигнал", - підсумував політолог.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «У Тігіпка великі шанси стати мером Києва - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі